Stadsloop Gent – Team De Gentenaar

Een BBL – Beetje Bekende Loopster  ? Of een BBG  - Beetje Bekende Gentenaar ? Of een BBGL – Beetje Bekende Gentse Loopster?  Hoe je het ook wil noemen, ondergetekende is de komende drie weken een héél klein beetje bekender in Gent en omstreken. De komende drie weken sta ik elke vrijdag met mijn smoeltje in De Gentenaar, de Gentse editie van het Nieuwsblad. En dit als lid van “Team De Gentenaar” voor de Stadsloop Gent die op 12 mei plaatsvindt. Met als kers op de taart : met Cédric van Branteghem als één van de andere teamleden. Welke loper wordt daar nu niet vrolijk van?

Hoe dat zo komt?  Nog niet zo lang geleden schreef ik me in om mee te lopen in de Stadsloop. Het plan? Een dubbeldekker! Wat ik daarmee bedoel? Dat ik eerst,om 14u, de 5km meeloop en daarna, om 15u, aan de start zal staan van de 10km. De eerste wedstrijd zal ik in het gezelschap lopen van Maarten en Greet, die beiden vorig jaar begonnen met start-to-run. De tweede wedstrijd zal ik m’n T-shirtje omruilen tot een shirtje van de Universiteit Gent, m’n werkgever, om er de kleuren van deze instelling te verdedigen op de 10km. Dus ja, je zou het kunnen zien als 5km opwarming en 10km “vollen bak”. Eens ingeschreven maakte ik dit feit enthousiast wereldkundig en tweette erop los:

twitter

Het is dit berichtje dat onder de aandacht kwam van een journalist van de Gentenaar. De volgende ochtend vond ik een mailtje in de bus met de vraag of ik deel wilde uitmaken van Team De Gentenaar; of ze m’n foto in de krant mochten zetten en wekelijks mochten berichten over m’n trainingen in aanloop naar de Stadsloop. Hoe wijs was dat nu weer? Héél lang moest ik daar dus niet over nadenken! Count me in!

En zo komt het dus dat ik gisteren na het werk afspraak had met de reporter van dienst en m’n teamgenoten Cédric, Emma en Bert voor een fotoshoot op de trappen van het Sint Pietersplein. “In Gent uiteraard, niet in Rome”, stond er in de uitnodiging. Een vrolijke kennismaking. Vier lopers. Vier niveaus. Vier verwachtingen. Vier verhalen. We werden meteen op de gevoelige plaat vastgelegd, waardoor we wel wat bekijks hadden. Op de foto met een olympisch atleet… je maakt het niet alle dagen mee :-) Het resultaat mag er overigens ook wel zijn:

Emma, Cedric, Julie en Bert staan al in de startblokken. Bron : De Gentenaar

Emma, Cedric, Julie en Bert staan al in de startblokken. Bron : De Gentenaar

Daarna kregen we een woordje uitleg. Vanaf nu verschijnt er elke vrijdag in De Gentenaar een update over de vorderingen van het team. Volgende week mogen we op kosten van De Gentenaar een conditietest laten uitvoeren bij Energylab – altijd interessant om te doen, zeker voor een duurloper als mezelf kan zo’n test af en toe geen kwaad. Wekelijks zullen we moeten vertellen over onze trainingen. Geraken we op tijd klaar voor onze uitdaging? Dat leest u de komende weken in de krant….. spannend, niet?

Het startartikel dat vandaag in de krant verscheen met een korte voorstelling van de teamleden kunnen jullie alvast hier lezen. Wordt vervolgd!

Geef een reactie