20 km van Brussel – nog twee keer slapen!

vingtkmarcades_tcm120-38851Amper bekomen van de overwinning van UGent op de Watersportbaanloop of we hebben alweer iets anders om naar uit te kijken. Nog twee keer slapen en dan is het immers zover. Dan sta ik voor het 6e jaar op rij met de Bolero van Ravel op de achtergrond te wachten onder de bogen van het Jubelpark om samen met 36.999 andere lopers de straten van onze hoofdstad te verkennen. Of nog: zondag is het weer de jaarlijkse afspraak met de 20km van Brussel! Een rondedansje en vreugdekreet zijn hier minstens op hun plaats.

Een zesde deelname op rij. Voeg daaraan toe de twee keer dat ik de Brussels half marathon liep, die nagenoeg hetzelfde parcours volgt, én het feit dat wij 6 jaar lang in Brussel hebben gewoond en het Jubelpark mijn tweede thuis was, en dat maakt dat het parcours zondag weinig verrassingen voor mij in petto zal hebben. De deinende mensenmassa door de wetstraat…. het verplichte wuiven naar Albert en Paola aan het Warandepark ;-) …. de venijnige kasseienreeks op weg naar het justitiepaleis… de geniepige tunnels op de Louisalaan…. het park dat helemaal niet zo plat is als het lijkt…. op de remmen gaan staan tijdens de afdaling aan km 12 …. om dan aan km 18 alle strompelaars op de Tervurenlaan huppelend voorbij te steken alvorens met luid gejuich en gejoel onder de bogen van het Jubelpark te finishen. Nope, weinig verrassingen. Een heel voorspelbaar traject met als enige onbekende de eindtijd die op de Garmin zal staan na het finishen onder de bogen.

En toch…. zal ook Brussel dit jaar weer speciaal zijn. Dat is het altijd. Of het nu door de enorme mensenmassa komt, het kippenvelmoment als de Bolero van Ravel speelt, de 10-minuten doofheid die je te beurt valt nadat het startschot door een heus kanon wordt afgevuurd… er is altijd wel iéts, dat ene soms onbeschrijfelijke element dat ervoor zorgt dat je elk jaar opnieuw toch weer op de afspraak bent.

20kmRKDit jaar komt daar voor mij nog bij dat ik de 20 km loop voor een goed doel, namelijk voor het Rode Kruis. Voor hun project  ”Run and give them water“, waarbij het wil samenwerken met het Burundese Rode Kruis om de bevolking in Burundi, waarvan 49% zonder water zit, van water te voorzien via een verdeelnetwerk dat moet worden opgebouwd. En dat kost natuurlijk centjes. Als we de handen in elkaar slaan kunnen we heel wat centjes verzamelen, hebben ze heel juist bedacht. En daarom kan iedereen als vrijwilliger zich inschrijven om te lopen en in ruil zich engageren om centjes te verzamelen.Zo gezegd zo gedaan. Ik schreef me in en mocht ondertussen in de brievenbus m’n knalrode Rode Kruis shirt én een superlaag borstnummer ontvangen, om zondag mee door Brussel te paraderen. Hoe leuk is dat?

Maar er moeten natuurlijk ook centjes verzameld worden, dat is het doel. Ik zette voor mezelf een doel op van 250 euro en begon sponsortjes te zoeken. Dit niet geheel zonder succes. Ondertussen heb ik dankzij vele gulle schenkers 260 euro’s verzameld. Een superdikke  dankjewel aan jullie allemaal!  Maar het kan natuurlijk nog altijd beter en het is nog altijd niet te laat. Wie mijn sportieve prestaties wil belonen door een bijdrage voor waterpompen in Burundi te storten kan dat nog altijd :-) Ik hou jullie niet tegen. Hoe het moet?  Sponsoren kan door naar deze website te surfen en het invulformulier in te vullen met je eigen gegevens, het bedrag dat je wil sponsoren en – belangrijk – ook in het afrolscherm mijn naam te kiezen. Je kan ook rechtstreeks een bedrag overschrijvingen op het nummer BE70 0000 0000 2525 (BIC-code: BPOTBE1B). In de mededeling vermeld je dan: “20km D JULIE MESTDAGH”.  De centjes gaan dus rechtstreeks naar het Rode Kruis, niet via mijn rekening. Nog een klein detail: giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar!

En sponsoren of niet: ondergetekende kijkt hoe dan ook ontzettend uit naar zondag. De omstandigheden zullen goed zijn: een startuur in de voormiddag, ideaal voor deze ochtendloper, en behoorlijk frisse temperaturen…. zou er een verbetering van mijn PR inzitten? Of is twee keer op één week tijd nét iets teveel gevraagd? We zullen het zondag zien… in Brussel!

Geef een reactie