Van Gent naar Izmit (Turkije)

We schrijven 13/12/2013 vandaag. Het jaar loopt op haar laatste beentjes. Nog 17 dagen en we mogen officieel met toeters en bellen 2013 uitwuiven en 2014 met open armen ontvangen. Terwijl menig medemens zich ondertussen helemaal smijt in het kerstshoppen, het zetten van een kerstboom en het treffen van de voorbereidingen voor 37 feestmaaltijden (o help!) heb ik héél andere prioriteiten. Wie me kent weet dat heel die eindejaarsperiode aan mij niet is besteed. Het liefst verdwijn ik rond 20 december onder de grond om pas rond 3 januari, als iedereen weer normaal begint te doen, tevoorschijn te komen.  Dat kan helaas niet. Maar ik probeer het toch zo leuk mogelijk te houden door mijn energie niet in kerstballen of gevulde kalkoenen te steken maar wel…. in sport :-) . Of wat had je gedacht? Geen kerstkilo’s voor ondergetekende, wel nog snel de laatste kilometers lopen. En dat…. dat wordt spannend dit jaar. Waarom?

Wel… momenteel, na een superzalig winters ochtendloopje van 19,8 km vanmorgen, staat de loopkilometerteller voor 2013 op 2.864 km.  Jawel, 2.864 km. Als je dat op een kaart zou uitzetten zou ik dit jaar al van Gent helemaal naar het Turkse Izmit, vlak voorbij Istanbul gelopen zijn. Goed voor een gemiddelde van 7,85 gelopen kms per dag op jaarbasis. Goed voor 274 uur loopplezier. Mooi.

route

 

Mooi. Maar niet mooi genoeg. Ik wil namelijk héél graag tegen 31 december 3.000 km op die teller zien staan. 2.864 km mag dan wel meer zijn dan de 2720km van 2012, het is nog altijd minder dan de 2920 km van 2011 en… het is géén 3000 km. En dat wordt dus het aller-aller-laatste sportieve doel van 2013: de 3000km halen.

Dat moet lukken. Als murphy thuis blijft en geen blessures of ziektekiemen roet in het eten komen strooien is 140 extra kilometers op nog 17 dagen goed te doen. Met nog een halve marathon in het vooruitzicht aanstaande zondag en wat extra vrije dagen (kerstdag, 2e kerstdag) die ruimte laten voor lange duurlopen is dat geen onmogelijke opgave. En al moet ik oudejaarsavond nog moederziel alleen rondjes rond de Watersportbaan hossen: die 3000 moet en zal erop staan. Wedden dat het lukt? Op 31/12 weten jullie het!

stats2

Gelopen kilometers per jaar (2013 tem 13/12/2013)

Geef een reactie